kungdavidsson

Direktlänk till inlägg 12 januari 2013

I ett snöigt vinterland kollar jag på "Sagan om konungens återkomst" för 26:e gången..

Av Stefan Carlsson - 12 januari 2013 20:53

..eller något i den stilen. Bedrövliga mängder snö ute. Och varför kommer det mest här vid kusten, i inlandet i mina hemtrakter var det minimalt med vitt på backen. Orättvist, det brukar ju vara tvärtom!


Härliga bilder som inte har något med snö att göra:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16060566.ab


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nåväl, har också varit en del sport idag, och igår kväll med för den delen. Vi kan börja i soliga Paris..

Fiaskomatch igår för Zlatan och PSG. 0-0 hemma mot Ajaccio lämnar mycket i övrigt att önska! Matchen var dålig och Zlatan gjorde ett blekt intryck. Thiago Motta blev utvisad, Thiago Silva skadad och den nya brassen Lucas fick gå ut med kramp.

Ja det var ingen fantastisk upplevelse att se den matchen. Kändes som om man var tillbaka i gamla synder..

Och eftersom Lyon slog Troyes idag med 2-1 så tappade PSG dessutom serieledningen. Tungt läge, men bara att komma igen!


I PL så krossade Chelsea Stoke borta med 4-0 efter två själv av Jonathan Walters. Bl.a en kanonnick i eget mål.. Som lök på laxen drog han en stenhård straff över. Han hade inte den bästa av dagar..

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/fotboll/premierleague/article16060575.ab


Sunderland vann hemma med 3-0 mot Wets Ham och Seb Larsson stod för en riktig kalasträff

http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/fotboll/premierleague/article16060697.ab


En del andra resultat i dagens PL-matcher:

QPR         - Tottenham         0-0  
Aston Villa - Southampton    0-1  
Everton     - Swansea           0-0  
Reading     - W Bromwich     3-2  

Stoke       - Chelsea             0-4  
Norwich     - Newcastle         0-0  
Sunderland  - West Ham       3-0  
Fulham      - Wigan              1-1



Bara två matcher i italienska ligan idag. Bl.a Inter mot Pescara, där Inter jagar topplagen. Inter har just nu 1-0..


Visserligen är den absoluta toppstriden i La Liga avgjord men Real Madrid vill nog ändå försöka komma ifatt tvåan At.Madrid. Fem poäng upp, det skulle kunna gå. Fast At. Madrid tappar inte så värst mycket poäng. Real Möter ikväll Osasuna borta. Vinst krävs men med en dryg kvart kvar att spela är det fortfarande 0-0. At. Madrid och Barcelona spelar imorgon. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Blandade besked idag i elitserien. HV 71 stod för ett mindre bottennapp när man senast förlorade hemma med 4-7 mot FBK. Matchen idag borta mot Frölunda var viktig för att komma upp på banan igen, men! Det blev allt annat bra. Matchen spelades stundom i slow motion och ändå gick passningarna fel. Frölunda övertygade inte, men HV var nära på sämre. En man i Frölunda stod över alla andra och det var Joel Lundqvist. I HV dominerade firma Karlsson som vanligt, Patrik och William. De båda lagens målvakter får dock högst betyg av undertecknad.

Matchen slutade 3-3 efter ordinarie. Får anses som rättvist men i sudden hade Frölunda drösvis med solklara målchanser men brände samtliiga och HV vann sedan på straffar. Där bjöds det i alla fall på show. Kan vara värt att kolla på även om man inte håller på något utav lagen.

http://www.elitserienplay.se/#/video.2090034038001

Tungt besked för Brynäs som saknar backarna Jakob Bertilsson och Lars Jonsson sedan tidigare!


Brynäs är inne i en tung period, igen. Två hemmamatcher i rad där man fått stryk med 6-2, en 3-1 förlust där i mellan på borttais. Idag var SAIK på besök i Gävle och det slutade alltså återigen med tennissiffror. Inte mycket som stämmer just nu.. BIF har varit skadedrabbade och nu kommer man tappa ytterligare en spelare:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/brynas/article16060953.ab

Cody kanske inte har övertygat alla men han spelade ändå med hyfsad pondus och styrka. Alla ytterligare skador i laget gör naturligtvis att detta kommer olyckligt för mästarna. SAIK däremot har studsat tillbaka efter debaclet mot LHC för ett par omgångar sedan och behåller därmed serieledningen.


Just LHC stod för en stark upphämtning när man tog ifatt ett 3-0- underläge borta mot Modo. LHC van nmed 4-3 efter sudden. LHC kommer smygande och överraskar i hockeysverige. Kan bli farliga i vår.


Rögle slog Växjö i bottenmötet och det med en ny coach i laget:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/rogle/article16059149.ab

Janne K har bl.a tagit sm-guld med Hv71 och ska nu se till att Rögle överlever kvalet.


Dagens "skrällar" får väl ändå anses vara AIK´s vinst borta mot FBK med 3-2 och Timrås seger med samma siffror, fast efter sudden, borta mot Luleå. Luleå överygar inte för stunden och har tappat mark i toppen. Timrå trots segern hopplöst fast i botten.


Allsvenska resultat så:

Södertälje - Malmö             3-1     
Oskarshamn - Almtuna       4-2     
Mora       - Troja/Ljun          2-3


Konstaterar då följande, IK vinner igen och Mora ser ut att rasa efter att NHL-stjärnorna lämnat. IK´s chans att nå play off har vuxit drastiskt!


Ett annat lokalt lag som vinner är Craftstaden IBK som idag körde över Onyx med hela 12-6. Starkt!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skidor så. Fick se en härlig uppvisning av Theodor Pettersson och  Emil Jönsson som vann respektive tog silver i dagens sprint. Detta trots att Jönsson så när på föll, efter att en ryss såg en tia i snön och tvärdök framför svensken. Jönsson lyckades precis undvika en krasch och kunde alltså spurta sig upp till en andraplats. Starkt!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Min personliga sportdag var väl så där. Visserligen vinst men jag hann aldrig ritkigt vakna, kändes det som. Tur inte motståndet hade det heller.

Hann även med lite kalas idag. Smörgåstårta, huu så gott det är!   


Ja just det ja, astronomer har upptäckt en samling kvasarer, unga galaxer med aktiva svarta hål, som tydligen är den största struktur som hittills setts i universum. Bara för att sätta det i ett perspektiv så skulle det alltså ta fyra miljarder år att ta sig förbi kvasargruppen, om det gick att färdas i ljusets hastighet. 4 miljarder år, i ljusets hastighet. Här pratar vi avstånd!


Lev väl//Carlsson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Carlsson - 23 april 2013 21:39

Nej nu skojade jag. Mitt lag är Liverpool (ni vet, det laget med e livs levande vampyr). Men i CL hoppas jag Bayern München vinner hela allt. Det är deras tur nu! Och efter halva första halvleken i semifinal 1 leder de också över Barca med 1-0. Det s...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 20:50

undertecknad som guide ledde oss till havet och fiskevatten norr om Oskarshamn. Vädret var på våran sida, återigen. Solen strålade och på morgonen var det även vindstilla. Det skulle dock ändra på sig och fram på dagen var det allt annat än lugnt. Ja...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 17:45

Förutom att det är givet att hålla på dem, så har de ett gemensamt problem. De har båda problem med en av lagets största stjärna. Darcy Ward är glad i hågen när promillen stiger och Louis "Hannibal Lector" Suarez gillar dels att tugga på andra männis...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 23:22

Tycker ett par stalltips kan vara på sin plats. Och då syftar jag på träning, rent generellt. Ni som inte är intresserade kan ju hoppa över detta inlägg  . Och vad åsyftar jag då när jag skriver träning. Beror helt på utgångsläget. En s.k. soffligg...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 21:14

speedway behöver är att förknippas med alkohol och struliga ungdomar. Enligt olika obekräftade uppgifter från undertecknad verkar det som om Dackarnas egna partyguru, Darcy Ward, återigen skitit i det blå skåpet. Denna gång tillsammans med speedwayvä...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards